Yin Yoga

Yin Yoga är en lugn, stillsam yoga form. Yogan stretchar bindväven i kroppen, vilket ger en stor effekt, både på värk och stelhet men också på vårt immunförsvar. Denna yoga form är mycket tillåtande och de allra flesta kan vara med och utföra Yin yoga. Utmärkt yoga form för Dig som behöver avslappning och lugn och ro.
Målet med Yin yoga är att töja och stretcha i vår bindväv.

Vad är Yin Yoga?

Vi har bindväv i kroppen överallt, som ett spindelnät. När vi blir äldre drar bindväven ihop sig likaså om vi skadar oss men även stress och sjukdomar påverkar bindväven. 

För att komma åt bindväven som är stram och seg behöver vi stanna en längre stund i Yin yoga positionerna och se till att musklerna slappnar av.
När vi kommer in i positioner ska vi försöka ”acceptera känslan och det som är ” just för stunden utan att döma. Man får ha lite tålamod till hands för det kan ta lite tid innan man upplever förbättring/mer rörligt eftersom bindväven är seg.

Mer om Yin Yoga

Många upplever Yin yoga som en underbar yoga form, vi brukar likna det med att man ”vilar sig i form” och efter ett tag brukar känslan av att ”det spända -smälter bort” så skön känsla.

Hur upplevs Yin Yoga?

Personligen tycker jag det är en fantastisk yoga form då alla kan vara med och att vi på köpet också påverkar vårt lymfsystem-kroppens reningsverk som bor i bindväven,det är bra för oss alla. Vi hjälper kroppen att rena och rensa genom att sätta fart på lymfsystemet och det boostar vårt immunförsvar.
Boka Yin Yoga